2011. január 11., kedd

7vége


amire emléxem. mmá' nem azér'...
meg más

zsömle
néha amikor zsömlét eszek, ez zsömlefüggő, olyan fura megfogni a héját. ahogy hozzáér a kezemhez. száraz. mint amikor fedetlen kézzel turkálok a földben. addig jó. a föld totál kiszárítja a kezemet. a zsömle még hasonlít a szivacshoz is. némelyik szivacs érintésétől ... hm milyen szót írjak ide?... nem, nem ráz ki a hideg, csak igen kellemetlen. nem a mosogatószivacsok, hanem ... milyen van még? de konkrét vagyok. assziciáció kétfelé. az 1.vel kezdem. milyen is lenne a 2.kal kezdeni?

szivacs (1.)
amikor a gerbeaudban voltam gyakorlaton, rámbíztak 1 kiszáradt mézestésztát, hogy daraboljam bele a dagasztógépbe, jó lesz kókuszgolyónak. volt vagy 5 kiló. téptem bele a tésztát az üstbe, és arra gondoltam, hogy ez pont úgy néz ki, mint 1 lerobbant ifa ülésének szivacsa. belül világos, kívül sötét, és morzsálódik.
jött a srác, aki kisautóval hordta ki a megrendelőknek a sütiket. bejárása volt az üzembe. ekkor mindig bekapott 1-1 falat sütiszélét. szóval jött a srác:
-mi ez?- kérdezte, és letépett 1 db-ot a tésztából.
-szivacs.- válaszoltam. erre rámnézett meglepett, fura tekintettel, s visszadobta a tésztát. jaaajjj, azt se tudtam, hova nézzek, b+, elhitte! az emberek még a legképtelenebb hülyeséget is elhiszik. 1x mutter mondja, hogy eltűnt az otthoni kapálós cipője. a sorrendet ezek után nem tudom, de tény, hogy a jóskabácsi, a 4. szomszéd hozta vissza az ő kertjüknek a végéből. én meg azt mondtam anyának, hogy én vittem el. eszembe nem jutott volna. máig rejtély, hogyan került el olyan messzire a fél pár cipő.

konkrét (2.)
középsuli. erdőgazdaságból feleltem tz-nél. elég sok adat volt a leckében, ám semmi nem jegyeztem meg belőle. amikor már a létező összes 6ározatlan számnevet elmondtam, tz kérte: andikám, valami konkrétumot is légyszíves. így van ez. emlékezetes pont az életemben. azóta se vagyok túl konkrét. de most legalább tudom, rávilágítottak.

na, ebből se 7vége leírás lett.


víztorony
vasárnap tamással feltekertünk a budatétényi víztoronyhoz. ment fejből az úúút! az a durva, hogy utoljára ősszel voltam ott a kázmérral. és budafokon,  jövök a kossuth lajos utcán, és jobbra felkanyarodok a tóth józsef utcára, az elég meredeknek tűnik. a kázmérral szinte szenvedtem rajta, a gizivel meg felmentem rajta simán. jó, nyeregből kiállva, de tekerés közben nem éreztem azt, hogy le fogok állni, pedig ezt sejtettem. tökjótökjó. lomha a váltós bicikli. tökjó az az út. meg az egész tétényi rész. jó minőségű, kevésbé forgalmas utak. máskor is megyek/megyünk.
a víztorony körül kissé elmúlt a köd. 6almas. köd nélkül is. március 22 a víz világnapja. asszem ilyenkor fel lehet menni a toronyba. már beírtam a naptáramba. de jó lesz!
most viszont a diósárok jön. nézzük meddig bírom ezzel a leépült szervezettel...

Nincsenek megjegyzések: